Yunnan, Nevada Fellow, North

Jussi De Nys

master scheppende muziek muziekproductie

 • Yunnan:
  Yunnan is een vers project maar tegelijkertijd een verderzetting van 'Jussi'. Het project verkent de grens tussen vrijheid en arrangement, compositie en improvisatie binnen de song. Enig escapisme zijn de songs van de hand van Jussi De Nys niet vreemd. De ene keer trekt Yunnan de sobere kaart inclusief vertelstem, dan weer teert de muziek op gelaagde sferen en eruptieve episodes die neigen naar rootsy psychedelica. Yunnan tracht met een experimentele mix van Roots, Bluesrock, Psychedelica, Jazz en een stevige scheut Americana tot ieders verbeelding te spreken. Personeel: Jussi De Nys (zang en gitaar), Michaël Verlinden (toetsen), Gerben Brys (Bas) en Erik Heestermans (drums).

  Nevada Fellow:
  Nevada Fellow is het alter-ego van de Antwerpse singer-songwriter Ruben Focketyn. Zijn muziek baadt in melancholie, is akoestisch en vaak in open tuning. De laatste 2 jaar experimenteert hij echter meer en meer met electronica. Momenteel werkt hij samen met producer Jussi De Nys aan zijn debuutalbum 'Alpine Tundra'.

  North:
  North is een band die doordachte rock brengt met epische climaxen en vaak gebruik durft maken van ongewone song structuren. Jussi werkte al eerder met hen samen en nam wederom 2 songs op die wellicht zullen dienen als promo materiaal voor de aanstaande plaat. Let op: nieuwe naam op komst.


 • http://vi.be/yunnan https://www.facebook.com/yunnanband/ https://soundcloud.com/yunnanband https://www.facebook.com/NevadaFellow

contact

links

mentoren

 • Staf Verbeeck
 • Dirk Blanchart
 • Werner Pensaert
 • Gert Jacobs