Masterproef klarinet

Evelien Leeuwerck

master uitvoerende muziek klassieke muziek

 • Programma:

  Fantasiestücke, Opus 73, Robert Schumann
  Concerto, Alexandre Tansman
  Time Pieces, Opus 43, Robert Muczynski
  Variations on a theme from the opera Alruna, Louis Spohr

  Bio / Credits

  Evelien Leeuwerck (°1993) begon op 8-jarige leeftijd notenleerlessen in de huidige Dé Academie te Ieper. In diezelfde periode startte ze klarinetlessen bij Martine Claeys. Op 13-jarige leeftijd volgde ze haar eerste zanglessen bij Annick De Lille.

  In 2011 studeerde Evelien af in de afstudeerrichting Latijn Moderne Talen aan het Lyceum Onze Lieve Vrouw ter Nieuwe Plant te Ieper.

  Aansluitend vervolgde ze haar studies klarinet aan het Conservatorium te Gent, onder de docenten Eddy Vanoosthuyse, Danny Corstjens en Frank Coryn. Tevens werd ze lid van 'The International Clarinets', het klarinetchoir o.l.v. Eddy Vanoosthuyse.

  Parallel aan haar hogere studies volgt ze de dirigentenopleiding HaFaBra aan de academie van Gentbrugge bij Bart Picqueur. Voor haar lessen basklarinet keerde ze terug naar Martine Claeys, de docent waarmee het allemaal begon. Daarnaast krijgt ze les van Marc Kerckhof.

  Evelien is lid van de Koninklijke Harmonie De Vijverzonen (Dikkebus) en Koninklijke Harmonie Ypriana (Ieper). Sinds 2011 geeft ze, samen met Lorenzo Tuytens, leiding aan de instapharmonie van De Vijverzonen. Daarnaast nam ze reeds meermaals deel aan wedstrijden en stages, zoals Vlamo-wedstrijden, Dexia Classics, Vlamo Play In, Play 4 ...

 • Programme:

  Fantasiestücke, Opus 73, Robert Schumann
  Concerto, Alexandre Tansman
  Time Pieces, Opus 43, Robert Muczynski
  Variations on a theme from the opera Alruna, Louis Spohr

contact

links

mentoren

 • Eddy Vanoosthuyse
 • Danny Corstjens