Verco Design

Koen Verhack

bachelor interieurvormgeving

  • Doorheen alle ontwerpen voor mijn bachelorproef vindt u sterk de strakke en kubistische vormgeving terug. In de ontwerpfase ben ik vooral op zoek gegaan naar een spel van vlakken en kleuren die uitdagend zijn. Een vorm die vanuit elk oogpunt een verrassing geeft. Op zoek naar de verleiding om het even vanuit alle kanten te bekijken. Het multifunctioneel gebruik van de ontwerpen is ontstaan vanuit mijn visie op de opdracht ‘Shaping Behaviours’, waar het creëren van een gedragsverandering centraal staat

    De TWIST-CUBE kan gebruikt worden als zitblokje. Opgestapeld transformeert deze naar een moderne open kast. Door de draaiende beweging geeft dit een twist aan het ontwerp. Het nodigt je letterlijk uit om rond het object te wandelen. De vorm in combinatie met de kleur geeft het geheel een visueel effect en maakt het een aandachtstrekker. Als materiaal koos ik voor mdf afgewerkt met een lakverf. Het materiaal zorgt voor een gewicht die de stabiele opstapeling van de kubussen verzekert. De lakverf geeft de strakke en moderne toets die ik zocht voor dit ontwerp.

    Vanuit dezelfde draaibeweging als bij de Twist-Cube kwam ik op de TWIST-LAMP. Nu met een hoek van 90° in plaats van 45°. Opnieuw geeft de beweging een twist aan het ontwerp en een uitnodiging tot bekijk. Ook hier vind je dezelfde kleurkeuze om het strakke design te benadrukken. De vorm geeft de mogelijkheid om een transformator bovenin de lamparmatuur te huizen. Deze lamp werkt op ledverlichting. Heel zuinig in gebruik en toekomstgericht.

    De MULTI-FACE vertrekt opnieuw vanuit het idee om een element te creëren die een verrassing heeft. Nu wordt de vorm niet getwist maar kantelt het object op zich. De uitdaging hierbij was voornamelijk de vorm, de verhouding en het kleurenspel. Enkelvoudig kan het gebruikt worden als zitelement of als hoog tafeltje. In meervoudig gebruik transformeert de Multi-Face naar een salontafel met maar liefst 12 verschillende vorm-mogelijkheden. 8 kingsize en 4 kleine. Deze composities kunnen ook gebruikt worden wanneer de elementen als hoge tafeltjes gebruikt worden. Opgestapeld staat netjes.

contact

links

mentoren