Pianorecital

Lieselotte De Vuyst

master uitvoerende muziek klassieke muziek

 • Rautavaara, Rzewski, Wagner en Berg. Een heerlijke combinatie van (vrij) onbekend en (iets meer) bekend pianorepertoire waarbij de grenzen van zowel de pianist als het publiek worden verruimd.

  Bio / Credits

  Op 9-jarige leeftijd startte Lieselotte De Vuyst met piano aan de muziekacademie van Wetteren bij Els Cooman. In 2009 nam ze deel aan de wedstrijd ‘Jonge Solisten aan Zee’ waar ze in de afdeling middelbare graad de 2de prijs met grote onderscheiding behaalde. Datzelfde jaar haalde ze in de VLAMO-wedstrijd samen met haar zus Hannelore (viool) de eerste plaats in de categorie uitmuntendheid voor ensemble. In 2010 nam ze deel aan de Guy Brodelet Pianowedstrijd. Daar werd ze met grootste onderscheiding eerste in de afdeling hogere graad. In 2014 was Lieselotte te horen in de concertreeks van Gentsche Festspiele, waar ze een solorecital bracht.
  Lieselotte volgde masterclasses bij Vitaly Samoshko, Guido De Neve, John Whitelaw, Hans Ryckelynck, Geoffrey Madge, Ian Pace en Olga Pashchenko.
  Als pianiste speelde ze reeds mee in projecten met een groter ensemble en orkest zoals de opera ‘The Turn of the Screw’ van Benjamin Britten, ‘the planets’ van Gustav Holst, ‘Dance Suite’ van Béla Bartók en ‘Le bal de Béatrice d’Este’ van Reynaldo Hahn.
  Eind juni studeert Lieselotte af aan het conservatorium van Gent bij Daan Vandewalle.

 • Rautavaara, Rzewski, Wagner and Berg. A delightful combination of (rather) unknown and (slightly better) known piano repertoire in which both pianist and audience expand their horizons.contact

links

mentoren

 • Daan Vandewalle