Black swan

Marnie Deweer

master uitvoerende muziek klassieke muziek

 • Black swan: Muziek tussen licht en donker.
  Eén van de manieren om de aandacht ergens op te vestigen is het onderwerp in de spotlights zetten. Het is fel verlicht en de rest blijft in de schaduw. Maar wat schuilt er in die schaduw? Doorbreek de opzichtige façade en maak kennis met de harde realiteit. Want niets is wat het lijkt. Begin met het verschil te kunnen inzien tussen de werkelijkheid en onze interpretatie van die werkelijkheid. Ook schoonheid kent duistere kanten.

  W.A. Mozart: No, che non sei capace.
  G. Donizetti: Quel guardo il cavliere...so anch'io la virtu magica. Norina, uit Don Pasquale.
  C. Debussy: Quatre chansons de jeunesse: 1. Pantomime 2. Claire de lune 3. Pierrot 4. Apparition.
  S. Rachmaninov: Vocalise.
  G.F. Handel: Se pieta, de me non senti. Cleopatra uit Giulio Cesare.
  G. Meyerbeer: Ombre légère. Dinorah uit Dinorah.
  L. Bernstein: Glitter and be gay. Cunegonde uit Candide.


  Bio / Credits

  Marnie Deweer begon haar muzikale opleiding aan de academie 'De Notelaar' te Aalst. Ze zette deze verder aan het Muda te Evergem bij Philippe Wesemael. Deze jonge coloratuursopraan studeert dit jaar af aan het Koninklijk Conservatorium te Gent in de klas van Hendrickje Van Kerckhove.
  Naast deze muzikale opleiding vervolledigde Marnie zich ook met extra dansstudies.
  Ze volgde masterclasses bij Neue Vocalisten, Salomé Kammer, Jennifer Hamilton e.a. Ze heeft reeds rollen vertolkt in de opera's 'Venus en Adonis' met muziektheater Transparant, La Fourchette (opera-pastiche) o.l.v. Gidon Saks, Turn of the screw o.l.v Gidon Saks waarin ze Flora ten tonele bracht, Drusilla in 'L'incoronazione di Poppea' van Monteverdi, le Feu en le Rossignol in Ravel's opera 'L'enfant et les sortilèges' o.l.v. LOD en de koningin van de nacht in “De Toverfluit, de musical.”
  Ook nam ze deel aan hedendaagse uitvoeringen o.l.v. Mireille Capelle: Red, Rose, Sang couleur en Ange ou Démon. Verder zingt ze mee in het vocaal ensemble 'Arte Vocale' o.l.v. Erika Pauwels en zal hierbij te zien zijn in de Vlaamse Opera te Gent tijdens de Gentse Feesten. In juni zal Marnie nog deelnemen aan Les serviteurs de Mozart o.l.v. Hendrickje Van Kerckhove.

 • Black Swan: music between light and dark.
  One way to draw attention to something is by literally putting it under spotlights. It is brightly lit while the rest remains cloaked in shadow. But what is hiding in that shadow? Break the conspicuous facade, and face harsh reality. Because nothing is as it seems: start by distinguishing between reality and our interpretation of reality — for beauty, too, has its dark side.

  W.A. Mozart: No, che non sei capace.
  G. Donizetti: Quel guardo il cavliere...so anch'io la virtu magica. Norina, from Don Pasquale.
  C. Debussy: Quatre chansons de jeunesse: 1. Pantomime 2. Claire de lune 3. Pierrot 4. Apparition.
  S. Rachmaninov: Vocalise.
  G.F. Handel: Se pieta, de me non senti. Cleopatra, from Giulio Cesare.
  G. Meyerbeer: Ombre légère. Dinorah, from Dinorah.
  L. Bernstein: Glitter and be gay. Cunegonde, from Candide.

contact

links

mentoren

 • Hendrickje van Kerckhove