Toen De Koe Verdween

Philip Heremans

master film

 • Een oude boer ontdekt op een ochtend dat zijn koe is weggelopen. Tijdens zijn zoektocht dwaalt hij door de velden en weggetjes van zijn pastorale universum, terwijl op de achtergrond de moderniteit zich roert. De boer heeft geen vat meer op de snel veranderende wereld, maar door de taferelen die hij ziet en de mensen die hij ontmoet vindt hij weer aansluiting en soelaas. Hij belandt in een dorpscafé en vertoeft er in het gezelschap van de oude waardin.

  Toen De Koe Verdween handelt over een generatie mensen en een manier van leven die aan het verdwijnen is. Het verhaal is gespeeld door niet-professionele acteurs die zelf het dorp en omstreken bevolken. Op die manier wordt een authentiek beeld opgeroepen van een bestaan dat er niet lang meer zal zijn.

  Bio / Credits

  cast:
  Marcel Heremans
  Hermine Schollen
  Josee Cammaerts

  1st assistent director: Masha Berkers
  Camera: Leo Lefèvre
  1st assistent camera: Patrick Nishimwe & Virgil Leclerque
  Geluid: Xavier Dujardin & Wolf Doyen
  Opnameleiding: Laurens Trappeniers, Margo Mot & Louisiana Mees.

  Bedankingen:

  Jet, Juul, Blanca, Fons, Lily en Hilda.
  Davy Baumans en Maria Pittevils
  Patrick Heremans en Carine Vetters.


 • One morning, an old farmer discovers that his cow has ran off. During his search for her, he wanders across the fields and paths of his pastoral universe , while in the background modernity stirs. The farmer no longer has a grip on a quickly changing world, but through the scenes he witnesses and people he meets, he eventually finds solace and connection. He ends up in a café in the company of the elderly landlady.

  Toen De Koe Verdween (‘When the Cow Disappeared’) deals with a generation and a way of life that are disappearing. Played by non-professional actors from the actual town and environs where the story is set, it conjures an authentic image of a world on the brink of vanishing.contact

links

mentoren

 • Bie Boeykens