Cello recital

Sebastian De Meester

master uitvoerende muziek klassieke muziek

 • Programma:

  Sonate voor cello en piano Op.4, Zoltán Kodály (piano, Nathalie Matthys)
  Celloconcerto nr.1, Dmitri Kabalevsky (piano, Guy Penson)
  Vocalise, Marc Matthys (piano, Nathalie Matthys)
  Grave, Metamorphoses voor cello en piano, Witold Lutoslawski (piano, Guy Penson)

  Bio / Credits

  Sebastian De Meester begon met cello op zijn 7de , hij werd toen toegelaten tot het Andiamoproject bij Anne Pas aan de 'Academie voor Podiumkunsten' te Gent. Een jaar later werd hij toegelaten tot de celloklas bij Chantal Suys waar hij in 2011 afstudeerde met grootste onderscheiding. Sebastian kon op zijn 10de in het orkest van het DKO o.l.v. Rudy Reunes heel wat ervaring opdoen. Als jongste cellist was hij na enige tijd de aanvoerder van de cellosectie.
  Na een auditie op zijn twaalfde startte hij bij het Jeugd en Muziekorkest Oost-Vlaanderen. Hij volgde tevens kamermuziek in het DKO waar hij in ensembles kon spelen bij Kathleen Boelens.
  In 2010 werd hij laureaat van de solistenwedstrijd van het Jeugd en Muziekorkest Oost-Vlaanderen en kreeg hij de kans 3 keer als solist op te treden met het 1ste celloconcerto van C. Saint-Saëns.
  Vanaf zijn 11de is Sebastian eveneens gestart met pianolessen bij Luc Van Loo waar hij zijn Hogere Graad heeft behaald. Hij studeerde in 2010 af in het middelbaar in de richting Latijn -Wiskunde aan het Don Bosco-college te Zwijnaarde. In 2011 startte hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Judith Ermert.
  In november kreeg hij hier de kans om deel te nemen aan het prestigieuze GTM-project, waarbij studenten van het conservatorium van Gent, Tilburg en Maastricht een orkest vormen.
  Sebastian heeft diverse stages gevolgd en internationale masterclasses bij Jan Sciffer, Justus Grimm, Ditta Rohmann, Judith Ermert en Alexander Rudin en kreeg ook de gelegenheid om lessen te volgen bij grote muzikanten zoals Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum en Pieter Wispelwey.
  Hij legt zich ook toe op het spelen in ensembles, zo trad hij al verschillende keren op in ensemble en volgde hij hiermee masterclasses bij het prestigieuze 'Fauré Quartett' en het strijkkwartet 'Meta4', maar ook bij de Franse cellist Alain Meunier. Momenteel is hij vast lid van het pianotrio ‘Dualleato’ met Lisa De Meester (viool) en Nathalie Matthys (piano).
  Daarnaast is hij vast lid van verschillende kamerorkesten zoals ‘Lumen Symphonicum’, 'Le collectif musical' en La chapelle sauvage' en werkt hij als freelance cellist bovenop zijn studies. Hij was ook vast lid van 'Timur und seine Mannschaft' en 'Ensemble 1828'.
  In 2015 werd hij ook geselecteerd voor de prestigieuze ‘Orkestacademie’ van ‘DeFilharmonie’ te Antwerpen.

 • Programme:

  Sonata for cello and piano Op. 4, Zoltán Kodály (Nathalie Matthys, piano)
  Cello concerto nr.1, Dmitri Kabalevsky (Guy Penson, piano)
  Vocalise, Marc Matthys (Nathalie Matthys, piano)
  Grave, Metamorphoses for cello and piano, Witold Lutoslawski (Guy Penson, piano)


 • https://www.youtube.com/watch?v=Q2Zm9zPDYXo

contact

links

mentoren

 • Judith Ermert
 • Yves Senden