TUNES

GRATIS
EXTRA: 20:00 — Lokale Helden in Café Charlatan met Yamantau en King Calico (studenten Conservatorium / pop) — meer info

De Beren Gieren

21:30 Podium Sint-Jacobs

Met Fulco Ottervanger (piano), Lieven Van Pée (bas) en Simon Segers (drums)
In het aftasten van de grens tussen verwachting en verrassing kom je De Beren Gieren tegen. Bij hen vind je terug waar het in jazz en muziek allemaal om draait.
De Beren vertrekken vanuit de composities van de Nederlandse pianist Fulco Ottervanger; een unieke mix van klassieke en hedendaagse compositietechnieken, zonder de roots in de jazztraditie te vergeten. Hiermee vertrekken ze op avontuur en gebruiken ze de kracht van improvisatie om op zoek te gaan naar iets nieuws.
Hun album a raveling uit 2013 werd tot voorbij de Belgische grenzen lovend ontvangen en zorgde dan ook voor een internationale doorbraak.

de beren gieren

Naar aanleiding van de Unesco International Jazz Day organiseert het Conservatorium / School of Arts van de HoGent op 30 april de vierde editie van TUNES. Dit gratis festival zet de scène van actieve jazzcafés in Gent in de schijnwerpers. Dit jaar maakt Tunes deel uit van Lokale Helden, een initiatief van Poppunt, in Gent mee ondersteund door Circa.

i.s.m.
Trefpunt vzw en Circa, met dank aan Stadsbestuur Gent, Muzikon vzw, Unesco cities of music, Gent Jazz Festival, KASKcinema, FilmPlateau, Gent kleurt Oranje, Jacek&Svetlo

AFSNIS, Bij Sint-Jacobs 10 / CAFÉ MISTERIOSO, Krommewal 96 / DAMBERD, Korenmarkt 19 / HOT CLUB DE GAND, Groentemarkt 15 / MISSY SIPPY, Klein Turkije 16 / TREFPUNT, Bij Sint-Jacobs 18 / WHITE CAT, Drongehof 40