TUNES

GRATIS
EXTRA: 20:00 — Lokale Helden in Café Charlatan met Yamantau en King Calico (studenten Conservatorium / pop) — meer info

Keenroh

19:00 Podium Sint-Jacobs

Gent Jazz Festival presenteert Keenroh
In Keenroh gaan fluitist Jan Daelman en pianist Thijs Troch op zoek naar een klimaat waarin hun improvisaties zich onbegrensd kunnen ontwikkelen tot spontane maar volwaardige composities. Door hun ongewone bezetting en door de experimentele wijze waarop het duo hun instrumenten benadert, beschikken ze over een uniek scala aan klanken die vaak als uitgangspunt dienen voor hun improvisatorische concepten.
De ideeën die de basis vormen voor de muziek van dit duo zijn organisch voortgevloeid uit een muzikale en extra-muzikale interactie die zich de voorbije jaren heeft ontwikkeld tussen beide muzikanten. Ze zijn het resultaat van een gemeenschappelijk denken dat zich laat kenmerken door een norm overschrijdende benadering van het veelal mathematische karakter van jazz muziek en door de aanwezigheid van een traditie die geworteld is binnen de jazz en de free jazz.
Keenroh won vorig jaar de Jong Jazztalent Gent 2014, de wedstrijd voor jonge beloftevolle bands die Gent Jazz Festival organiseert. Juryvoorzitter Simon Korteweg: “Direct na het ontstaan van de jazz heeft Louis Armstrong al bewezen dat het spelen van duetten tot adembenemende muziek kan leiden. Wij denken dat het duo Keenroh over het talent en het doorzettingsvermogen beschikt om deze manier van muziek maken een spannende en eigentijdse invulling te geven”.

keenroh

Naar aanleiding van de Unesco International Jazz Day organiseert het Conservatorium / School of Arts van de HoGent op 30 april de vierde editie van TUNES. Dit gratis festival zet de scène van actieve jazzcafés in Gent in de schijnwerpers. Dit jaar maakt Tunes deel uit van Lokale Helden, een initiatief van Poppunt, in Gent mee ondersteund door Circa.

i.s.m.
Trefpunt vzw en Circa, met dank aan Stadsbestuur Gent, Muzikon vzw, Unesco cities of music, Gent Jazz Festival, KASKcinema, FilmPlateau, Gent kleurt Oranje, Jacek&Svetlo

AFSNIS, Bij Sint-Jacobs 10 / CAFÉ MISTERIOSO, Krommewal 96 / DAMBERD, Korenmarkt 19 / HOT CLUB DE GAND, Groentemarkt 15 / MISSY SIPPY, Klein Turkije 16 / TREFPUNT, Bij Sint-Jacobs 18 / WHITE CAT, Drongehof 40