TUNES

GRATIS
EXTRA: 20:00 — Lokale Helden in Café Charlatan met Yamantau en King Calico (studenten Conservatorium / pop) — meer info

Okkupeerder

20:30 White Cat

Met Ambroos De Schepper (sax), Cyriel Vandenabeele (gitaar), Wouter Van den Broeck (Moog/Rhodes), Thibaut Talpe (bas), Jan Heirman (drums)
Okkupeerder is een Gents hiphop collectief dat ontstaan is rond drummer Jan Heirman. Als jazzstudent aan het Conservatorium van Gent kwam hij in contact met muzikanten die zijn passie deelden. Hun muziek wordt door Schockproof van Engelstalige teksten voorzien. Na het ontdekken van J Dilla en Madlib gebruikt Okkupeerder een organische aanpak van grooves en ritmes in combinatie met invloeden die ver buiten de oevers van de hiphop treden.

Naar aanleiding van de Unesco International Jazz Day organiseert het Conservatorium / School of Arts van de HoGent op 30 april de vierde editie van TUNES. Dit gratis festival zet de scène van actieve jazzcafés in Gent in de schijnwerpers. Dit jaar maakt Tunes deel uit van Lokale Helden, een initiatief van Poppunt, in Gent mee ondersteund door Circa.

i.s.m.
Trefpunt vzw en Circa, met dank aan Stadsbestuur Gent, Muzikon vzw, Unesco cities of music, Gent Jazz Festival, KASKcinema, FilmPlateau, Gent kleurt Oranje, Jacek&Svetlo

AFSNIS, Bij Sint-Jacobs 10 / CAFÉ MISTERIOSO, Krommewal 96 / DAMBERD, Korenmarkt 19 / HOT CLUB DE GAND, Groentemarkt 15 / MISSY SIPPY, Klein Turkije 16 / TREFPUNT, Bij Sint-Jacobs 18 / WHITE CAT, Drongehof 40