TUNES

GRATIS
EXTRA: 20:00 — Lokale Helden in Café Charlatan met Yamantau en King Calico (studenten Conservatorium / pop) — meer info

Tineke Postma & docenten jazz en pop van de School of Arts Gent

20:00 Podium Sint-Jacobs

met Ibernice McBean (zang), Leon Lhoëst (piano), Jan De Haas (vibrafoon) & Arnoud Gerritse (drums)
i.k.v. Gent kleurt Oranje (In 2015 “kleurt Gent oranje”, naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden)

Naar aanleiding van TUNES, Unesco International Jazz Day & Gent kleurt Oranje presenteert de School of Arts Gent een select kransje ‘oranje’ jazz docenten, samen met Tineke Postma.
Tineke Postma is een begrip in de Nederlandse en internationale jazzkringen en een van de grootste exporthits van Nederland. Ze is echter in de eerste plaats een fantastische en bezielde muzikante. Momenteel is Postma voornamelijk in de VS te vinden waar ze ook een kwartet leidt met Geri Allen, Terry Lyne Carrington en Scott Colley.
Ibernice McBean is docente pop zang aan de School of Arts Gent en is een veelgevraagde lead- en backingzangeres en is tevens de vaste vocal coach van het Tv-programma The Voice van Vlaanderen.
Leon Lhoëst studeerde aan het Berklee College of Music te Boston. In 1981 won hij met zijn Mika Quartet de 1e Prijs op het Hoeilaart Intern’l Jazz Contest. Hij werkte samen met musici als Michel Hadzigeorgiou, Jan de Haas, Eric Melaerts, Fabien Degryse, Frank Vaganée, Dieter Limbourgh, Evert Verhees. Hij componeerde en arrangeerde voor een verscheidenheid aan orkesten, waaronder het voormalige BRT-jazzorkest. Hij publiceert in tijdschriften zoals Jazz Mozaïek en Meet Music. Leon is docent en vakgroepvoorzitter van de jazzafdeling van de School of Arts Gent Jazz & Pop.
Jan De Haas is docent vibrafoon aan de jazz afdeling van het Conservatorium Gent. Ook hij studeerde aan het Berklee College of Music in Boston waar hij na drie jaar, in 1982, het performance diploma behaalde. Hij begeleidde er Amerikaanse muzikanten zoals Tony Dagradi, Phil Wilson, Dave Kikoski, Makoto Ozone en nog vele anderen. In 1981 werd hij drummer in het Jazz orkest van de BRT onder leiding van Etienne Verschuren. Toen hij in 1982 terugging naar de Verenigde Staten, behaalde hij de eerste prijs op het jazz contest van Jazz Hoeilaart. Sindsdien begeleidt hij onafgebroken talrijke Belgische en buitenlands jazz-muzikanten.
Arnoud Gerritse speelt en speelde in verschillende jazzformaties: VARA Dans Orkest, John Claytons Tribute Big Band, Rob van Kreeveld Trio, Ellen H. Band (CD: A Gentle Approach), Harry Verbeke/ Carlo De Wijs 4 (CD: Mo de Bo + Romantic Ballads), Michiel Borstlap Sextet (CD: Day Off), Soesja Citroen/ Cees Slinger Band (CD: Here And Now), The Ebony Band + Gunther Schuller (CD: City Of Glass), The Brussels Jazz Orchestra (CD: The September Sessions), Jerry van Rooyen and the 2000 All Star Big Band (CD: Big Band Jazztival 2000) enz. Hij is sinds 1995 docent jazz drums aan het Conservatorium Gent.

Naar aanleiding van de Unesco International Jazz Day organiseert het Conservatorium / School of Arts van de HoGent op 30 april de vierde editie van TUNES. Dit gratis festival zet de scène van actieve jazzcafés in Gent in de schijnwerpers. Dit jaar maakt Tunes deel uit van Lokale Helden, een initiatief van Poppunt, in Gent mee ondersteund door Circa.

i.s.m.
Trefpunt vzw en Circa, met dank aan Stadsbestuur Gent, Muzikon vzw, Unesco cities of music, Gent Jazz Festival, KASKcinema, FilmPlateau, Gent kleurt Oranje, Jacek&Svetlo

AFSNIS, Bij Sint-Jacobs 10 / CAFÉ MISTERIOSO, Krommewal 96 / DAMBERD, Korenmarkt 19 / HOT CLUB DE GAND, Groentemarkt 15 / MISSY SIPPY, Klein Turkije 16 / TREFPUNT, Bij Sint-Jacobs 18 / WHITE CAT, Drongehof 40