18.06.15
20:00—22:30

18.06.15

20:00—22:30

Masterworks in Minard

concerten

Pers- en publieksvoorstelling van de LP Masterworks vol. 4, de masterproef van de studenten muziekproductie Roel De Bruyne, Jens Paeyeneers, Sander Cliquet en Tom Verstappen.

Gratis toegang.

Line-up
*20:10-20:35: Seasoner
*20:55-21:20: Morphine Milkshake
*22:25-22:50: Byron Bay
*21:40-22:05: Seiren

SEASONER is een eclectische popgroep opgestart door zanger/gitarist Sander Cliquet in 2015. Bandleden Roel De Bruyne (gitaar, backings, synth), Nina Kortekaas (Keys, synth, backings), Floor Denil (backings, flute, synth), Michaël Degreef (drums, percussie) en Thibaut Talpe (basgitaar, synth) leerde hij kennen aan het Gentse Conservatorium. In juni 2015 komt de EP, 'Flammable', uit.

MORPHINE MILKSHAKE
Ongeveer twee decennia geleden vond er op een planeet in een melkwegstelsel vele lichtjaren hier vandaan, genaamd 'Zing Ama', een verschrikkelijke ramp plaats. Het was een doodnormale dag, wanneer plots de aardkorst begon te scheuren. Het werd al snel duidelijk dat de planeet er onomkeerbaar slecht aan toe was en de populatie op termijn volledig zou uitgeroeid worden. Maar een oude wetenschapper met paranormale gaven, had dit voorval voorzien en zond 5 genetisch gemanipuleerde superbaby's terug in de tijd om de planeet te behoeden van de ondergang met hun bijzondere eigenschappen. Dit liep echter faliekant mis want hij stak de baby's per ongeluk in de teleporteermachine in plaats van de teletijdmachine. Zo kwam het vijftal in een klein landje genaamd België terecht, waar ze elk afzonderlijk opgroeiden bij pleeggezinnen. Tijdens het opgroeien ontdekten ze dat ze anders waren dan de andere kinderen rondom hen. Sneller, slimmer, sterker, een betere fijne motoriek etc. Zoals het voorbestemd was vonden ze elkaar een twintigtal jaar later -in Gent- en beslisten hun talenten te bundelen om muziek te maken. Ze doopten hun orkestje 'Morphine Milkshake' en musiceerden er olijk op los in een tot op heden onbekende locatie in de Arteveldestad. Om zich extra op te warmen voor het veroveren van de wereld, hielden ze in het geheim een concerttournee door Irak onder de naam 'The American Oil Sheiks' tot ze klaar waren om op te rijzen uit het duister en het overaanbod aan bands in het Belgische muzieklandschap nog wat aan te dikken, terwijl er aan de andere kant van het heelal een belangrijke taak aan hun neus voorbijgaat...
Met:
The Blitz - Brengt een Dokter Bibber spel tot een goed einde met het pincet tussen zijn kleinste en tweede kleinste teen.
Ruth 66 - Gilt zo hoog dat ze vleermuizen kan hypnotiseren en voor de rest van hun leven kan laten denken dat ze gewone muizen zijn.
Marcellus Mustard - Is goed in alles buiten schaatsen op kunstijs.
Brains - Kan ten allen tijde zonder behulp van GPS of kaart de exacte geografische coördinaten geven van waar hij zich bevindt, overal ter wereld (kan licht afwijken vanaf temperaturen lager dan -20°C).
Mr. Twigs - Speelt drums

BYRON BAY
A catchy Folk-Pop sound is the foundation, their poliphony is the cement in the house of architect Tom Verstappen. Let yourself be carried away safely to his air castles, where it’s better to linger than in this sublunary valley of tears
Met Tom Verstappen, Dries Lybaert, David Maes, Tobie Speleman

SEIREN werd opgericht in 2009 door producer en keyboardist Jens Paeyeneers. Doorheen de jaren heeft het project enkele drastische stijlbreuken en periodes van inactiviteit meegemaakt, tot het in 2014 vervoegd werd door zangeres Charlotte Jacobs en drummer Gert Malfliet. SEIREN omvat songs in het Nederlands en in het Engels, filmische soundscapes, hyperactieve sequencers, melancholische jazz ballads en een eclectische mix van alle voorgaande elementen. Live brengt de liefde van de muzikanten voor chaos de muziek tot een hoger niveau. Denk: Bambi op LSD met lasers.
Met Charlotte Jacobs (vocal/loops/effects), Gert Malfliet (drum/effects) en Jens Paeyeneers (Keys/effects)

tickets

  • Gratis toegang

locatie

  • Minard Schouwburg – Walpoortstraat 15, Gent

HoGent