Tentoonstelling

De eindprojecten van de afstuderende studenten beeldende kunst en vorm­geving worden gepresenteerd in een grote overzichtstentoonstelling die alle ateliers, toonruimtes, gangen en hallen van de campus bezet.

Beeldende kunsten & vormgeving

dummybeeld_graduation

De eindprojecten van de afstuderende studenten beeldende kunst en vormgeving worden gepresenteerd in een tentoonstelling die alle ateliers, toonruimtes, gangen en hallen van de campus bezet. Tijdens de vernissage staan de masters en professionele bachelors je graag persoonlijk te woord over hun discipline: schilderkunst, tekenkunst, beeldhouwkunst, mediakunst, installatie, fotografie, landschaps­- en tuinarchitectuur, interieurvormgeving, instrumentenbouw, textielontwerp, mode, grafische vormgeving, grafiek, illustratie, nieuwe media en autonome vormgeving of performance. In de Zwarte Zaal is er de tentoonstelling La Vie mode d'emploi, met een selectie studentenwerk beeldende kunst, samengesteld door Wim Waelput (KIOSK) en in de KASKgalerie cureert Siegrid Demyttenaere onder de titel F.A.Q.#3/2015 een tentoonstelling met afstudeerprojecten design en vormgeving.

Beeld: Joanna Reuse, textielontwerp

Tentoonstelling en beheer van actuele kunst

dummybeeld_graduation

De studenten van het postgraduaat tentoonstelling en beheer van actuele kunst voerden een onderzoek naar performativiteit binnen de beeldende kunst. In het kader van Graduation 2015 cureren zij een tweedelig tentoonstellingsproject. Het eerste deel speelt zich af in kunstencentrum BUDA in Kortrijk, waar de Nederlandse kunstenares Rosa Sijben een ‘situationele choreografie’ zal presenteren. Het tweede deel vindt plaats tijdens de Graduation tentoonstelling: in de kunstruimte These Things Take Time gaan de Belgische kunstenaars van SOILCollective aan de slag met de materialiteit van hun individuele praktijken en met de geconditioneerde gedragingen van het publiek. Live projecties hiervan maken deel uit van het tentoonstellingsparcours op de Bijlokesite.

These Things Take Time
Nederkouter 36 - 9000 Ghent

Lees meer over het project
Volg de facebook pagina

Praktisch

dummybeeld_graduation

Info- en startpunt: Louis Pasteurlaan 2, Gent

Vernissage 24 juni 19:00
do 25 - vrij 26 juni 14:00 - 19:00
za 27 - zo 28 juni 11:00 - 19:00

De tentoonstelling opent feestelijk met DJ's uit ons studenten- en docentenkorps in de binnentuin aan het KASKcafé.
19:00-21:30 – Dj Drago ft. The rich kid
21:30-00:00 – Hannes
00:00-2:30 – Tim B

Beeld: Lize Pede, Stand and Deliver, Autonome Vormgeving

Agenda

HoGent