Dubbelrecital en Seven Deadly Sins

Tom Hondeghem

master uitvoerende muziek klassieke muziek

 • Samen met Nele Goossens geef ik een uniek dubbelrecital met pareltjes uit het klassiek en hedendaags saxofoonrepertoire. We hebben het geluk om begeleid te worden door twee schitterende harmonieorkesten nl de KHSC Zele (o.l.v. Bart Picqueur) en de Koninklijke Harmonie Ypriana (o.l.v. Nico Logghe). De werken met piano worden begeleid door Katrijn Friant en Mirek Coutigny. Daarnaast gaat er een nieuwe compositie van mezelf in première voor saxofoon en sax choir. Ik kan daarbij rekenen op de steunn van het sax choir van het Conservatorium o.l.v. Rik Vaneyghen.

  Programma Tom

  Konzert - L.E. Larsson
  Beat Me - B. Cockcroft
  Capriccio Concertante - T. Hondeghem
  Rhapsody - A. Waignein

  Als Kunst in het Werkveld organiseerden we met meerdere studenten een concert getiteld 'Seven Deadly Sins' waar een nieuwe compositie voor kamerorkest van de getalenteerde componist Pieter Corten werd gecreëerd. Ikzelf was actief als dirigent van het project. Dit alles was een professionele samenwerking met het CC Kruispunt in Diksmuide.

  Bio / Credits

  Tom Hondeghem (° Ieper, 22/12/1992) begon opFoto site 2
  8-jarige leeftijd zijn muziekopleiding aan de SAMW Diksmuide. Daar startte hij met pianolessen bij mevr. Marie-Claire Deleersnyder. Op 16-jarige leeftijd besloot Tom ook saxofoonlessen te volgen bij
  dhr. Rik Vaneyghen. Daar ontstond een enorme passie en interesse voor het instrument. Na amper 2 jaar studeert Tom af aan de SAMW Diksmuide met een “grootste onderscheiding” voor Saxofoon H3 en Ensemble H3, een “grote onderscheiding” voor Piano H3 en Harmonieleer H3 en behaalde hij tevens de prijs “meest verdienstelijke leerling van de academie”. In september 2010 startte Tom zijn hogere muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Daar studeert hij klassiek saxofoon bij dhr. Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen.

  Naast zijn studies is Tom actief als sopraan-, alt- en tenorsaxofonist in de Kon. Harmonie Ypriana, het Kon. Harmonieorkest De Jongelingskring Torhout en het saxkwartet Saxilicious! waarmee hij maandelijks concerten, optredens en recepties verzorgt. Daarnaast is hij regelmatig als freelance-saxofonist- en pianist actief. Hij nam ondertussen deel aan een paar wedstrijden met zijn sax: zo behaalde hij een laureaatstitel op de finale van de prestigieuze muziekwedstrijd “Dexia Classics” (2010) en een “grote onderscheiding” in de ere-afdeling van de “Vlamo Solistenwedstrijd” (2010).

  Tom volgde de dirigentenopleiding aan Academie De Kunstbrug te Gentbrugge bij dhr. Nico Logghe en dhr. Dimitri Bracke. Hij studeerde in 2014 hiervoor af met “grootste onderscheiding”. Daarnaast volgde hij directieles aan het Conservatorium bij Dhr. Wim Belaen en Dirk Brossé. Van augustus 2012 tot september 2014 was Tom dirigent van l’Harmonie Démocratique La Mouscronnoise te Moeskroen (Première Catégorie) waarmee hij in oktober 2013 een “grootste onderscheiding” behaalde op het provinciaal concours van de Fédération Musicale du Hainaut. Sinds oktober 2014 is Tom dirigent van de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden” Hooglede-Gits.

  Sinds maart 2012 is hij aangesloten als componist bij uitgeverij Golden River Music en sinds mei 2015 bij Ypress Digital Music Editions waar meerdere werken worden uitgegeven. In september 2012 startte Tom aan het Conservatorium compositielessen bij dhr. Dirk Brossé om zich verder een weg te banen in deze fascinerende kunst.

  Tom is als leerkracht verbonden aan dé Academie Ieper en de Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans Torhout.

  Tom wilt zich professioneel profileren als saxofonist, pedagoog, dirigent en componist.

 • Nele Goossens and Tom Hondeghem present a unique duo recital where they will perform some gems from the classical and contemporary saxophone repertoire accompanied by two bands; KHSC Zele (cond. Bart Picquer) and KH Ypriana (cond. Nico Logghe). Katrijn Friant and Mirek Coutigny provide piano accompaniment. For the premiere of a new composition for saxophone and sax choir by Tom, they are joined by the Conservatory’s sax choir under the direction of Rik Vaneyghen.


  Nele’s programme

  Sonata - W. Allbright
  Paganini Lost - J. Nagao (duo with Sam Huysentruyt)
  Kuku - B. Cockcroft
  Concerto da Comenia - M. Desplenter


  Tom’s programme

  Konzert - L.E. Larsson
  Beat Me - B. Cockcroft
  Capriccio Concertante - T. Hondeghem
  Rhapsody - A. Waignein


 • https://www.youtube.com/watch?v=ddwLUZf4d2o https://www.youtube.com/watch?v=aerqIMoChxo https://www.youtube.com/watch?v=AW6Xxt3paSA

contact

links

mentoren

 • Rik Vaneyghen
 • Koen Maas
 • Raf Minten

HoGent