Robin Verhelst

master uitvoerende muziek klassieke muziek

 • Benedetto Marcello - Sonate in A klein
  Paul Hindemith - Sonate
  Joseph Jongen - Aria et Polonaise
  Jef Maes - Concertstuk
  Willem Kersters - Rapsody
  Jean Absil - Suite voor trombone en piano

  Bio / Credits

  Robin Verhelst (°Gent, 04-05-1990), sinds 1992 woonachtig te Diksmuide, voltooide de richting Latijn - Moderne Talen aan het Atheneum aldaar.

  Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van de Koninklijke Fanfare Hoger Op Woumen, die initiatie notenleer verzorgde. Van 1998 tot 2008 volgde hij de richting Woord bij Dominique Gal en anderen. Hij voltooide eveneens de hogere graad trompet bij Ignace Vanderschaeghe en middelbare graad slagwerk bij Bjorn Denys, dit alles aan de SAMW Clemens Non Papa te Diksmuide. Hij kreeg er AMV van Henk Lust en AMC van Els Wolfcarius. Tijdens het schooljaar 2008-2009 studeerde hij trombone bij Luc Neyrinck en AMT bij Henk Lust, eveneens aan de SAMW Clemens Non Papa.
  In 2009 begon hij hogere trombonestudies bij Luc De Vleeschhouwer aan het conservatorium van Gent. Hij kreeg er masterclasses van Jacques Mauger (Fr), Miguel Sanchez (Ve), Zoltan Imre Kiss (Hu), Bruno Flahou (Fr) en Elliot Chasanov (US). Robin volgde er ook van 2009 tot 2012 inleiding in de orkestdirectie bij Wim Belaen. Van 2012 tot 2014 volgt hij er practicum orkestdirectie bij Dirk Brossé. In het kader van zijn directielessen start Robin in het academiejaar 2012-2013 cellolessen bij Lieven Baert aan de SAMWD Panta Rhei te Gent.

  Hij is lid van de KF Hoger Op Woumen en KH Burgerskring Diksmuide, waar hij eerst bugel en trompet, later slagwerk en nu trombone speelt. Hij is ook spelend lid van Die Freundschaftsblaskapelle Diksmuide, Nu of Nooit De Panne, Harmonie St-Cecilia Keiem en gaat tevens met diverse street- en dixielandbandjes mee. Al vanaf 2004 neemt hij deel aan de jaarlijkse Play-in, georganiseerd door Fedekam West. Sinds 2006 is hij muzikant bij de balkanband Kájhem Orchestra en sinds 2011 bij de mestizoband Cafe Con Leche.
  Robin is sedert november 2012 instructeur van het trommelkorps van de Harmonie St-Cecilia Keiem en in januari 2013 wordt hij dirigent van de Koninklijke Muziekkring Constant Moreau Veurne.

 • Benedetto Marcello - Sonata in a
  Paul Hindemith - Sonata
  Joseph Jongen - Aria and Polonaise
  Jef Maes - Concert piece
  Willem Kersters - Rhapsody
  Jean Absil - Suite for trombone and piano


contact

links

mentoren

 • Luc De Vleeschhouwer

HoGent